Δήμος Αθηναίων: Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς για την στελέχωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Κάλεσμα σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», παρέχοντας δωρεάν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές απόρων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που έχουν θέληση για μάθηση και κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβαση τους, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 21:00, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα κάτω Πατήσια. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου, τη γραμματειακή υποστήριξη, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και όλα τα αναλώσιμα.

Εάν είστε εκπαιδευτικός, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, άνεργος ή φοιτητής στα τελευταία έτη σπουδών και επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εθελοντική αυτή δράση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, καλείσθε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας υποβάλλοντας άμεσα το αίτημά σας (συνημμένη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εθελοντή καθηγητή-τριας καθώς & υπεύθυνη δήλωση εθελοντή κ.φ.) συνοδευόμενο από το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinoniko.frontistirio@athens.gr

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, θα χορηγηθεί σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή “Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Διδακτικού Εργου”, στην οποία θα αναφέρεται επακριβώς το εθελοντικό έργο που επιτέλεσε ο εθελοντής – εκπαιδευτής, ο χρόνος διάρκειάς του καθώς και οι διδακτικές ώρες εθελοντικής απασχόλησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης 2132082924 – 2132082923, και τις απογευματινές στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου 2108655273, από τις 14:00-21:00.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων ξεκινά. Θα έρθεις;

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων ξεκινά και φέτος πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά.

· Αν τα παιδιά σας είναι μαθητές/ τριες Γυμνασίου-Λυκείου,

· Αν είστε κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Αθηναίων

Ελάτε να γράψετε τα παιδιά σας για να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σε ολιγάριθμα τμήματα που ο Δήμος Αθηναίων παρέχει στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και το σχολικό έτος 2023-2024, σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13 (με εύκολη πρόσβαση τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικόλαου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων), από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 21.00.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να προσέρχεστε στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που στεγάζεται στο 2ο όροφο του σχολείου, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 14:00 έως τις 21:00.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, email: koinoniko.frontistirio@athens.gr .

Απαιτούμενα δικαιολογητικά :

1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών

2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

3. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων, προαιρετικά, (π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

Ειδικότερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το γρηγορότερο, καθόσον τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν άμεσα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά τις πρωινές ώρες με το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης στα τηλέφωνα 2132082923-4 και τις απογευματινές (από τις 14:00 έως 21:00) με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 2108655273.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *