Β. Παληγιάννης: Δεκτές όλες οι ανακλήσεις αποσπάσεων Α΄ φάσης εκπαιδευτικών ΠΕ

ο ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε την Τετάρτη 2-9-2020 με κύριο θέμα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ και τις ανακλήσεις αποσπάσεων Α΄ φάσης.

To ΚΥΣΠΕ:

  • Εισηγήθηκε θετικά για όλες τις ανακλήσεις αποσπάσεων Α΄ φάσης εκπαιδευτικών Π.Ε. (92 γενικής, 4 ΚΕΣΥ, 13 ΣΜΕΑΕ).
  • Εισηγήθηκε θετικά για 97 αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ.
  • Εισηγήθηκε θετικά για 5 τροποποιήσεις αποσπάσεων.
  • Εισηγήθηκε θετικά την απόσπαση μελών ΔΣ Συλλόγων, εντάσσοντάς τους στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις, κάτι που αρνείτο πεισματικά η προηγούμενη πλειοψηφία των διορισμένων μελών του ΚΥΣΠΕ.
  • Ικανοποίησε αιτήσεις συναδέλφων, συζύγων νεοδιόριστων ή αναπληρωτών σε περιοχές με πολλά λειτουργικά κενά.

Θυμίζω πως, στην Α΄ φάση αποσπάσεων ικανοποιήθηκε περίπου το 90% των αιτήσεων.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η άρνηση της διοίκησης να μην ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Επειδή πολλές αιτήσεις δεν ικανοποιήθηκαν πιστεύω, έστω και τώρα, πρέπει να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή νέων αιτήσεων καθώς και την υποβολή ενστάσεων επί των αποσπάσεων.

Το ΚΥΣΠΕ πρέπει να συνεδριάσει και πάλι πριν την έναρξη του διδακτικού έτους και πριν την πρόσληψη αναπληρωτών Β΄ φάσης, για να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης κι άλλων αιτήσεων απόσπασης συναδέλφων. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαντλεί κάθε δυνατότητα ικανοποίησης αποσπάσεων με βάση τα λειτουργικά κενά.


Παληγιάννης Βασίλειος

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *