Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών: Διαδικτυακή εκδήλωση την 12/12/2020 για το νέο σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Η Αγωνιστική Ενότητα καθηγητών Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει – ανοιχτή – διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις  11.00 πμ.

Το link συμμετοχής στην εκδήλωση είναι:

https://meet.lync.com/upatrasgr-upatras/geo12181/6ZN1SH0R

Και για να πάρουμε μια ιδέα του τι ετοιμάζουν στην ΤΕΕ:

Το Υπουργείο Παιδείας με την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού κατεβάζει νέο νομοσχέδιο στοχεύοντας στην αναδιάρθρωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο  με το ερχόμενο «μνημόνιο Πισσαρίδη». Το Υπουργείο Απαιδείας πιστό στη γραμμή της Σχολής του Σικάγου οργανώνει τη διάλυση του δημόσιου τεχνικού σχολείου, καταδικάζει τους μαθητές σε αμάθεια και σε διαρκή υποτέλεια στους εργοδότες την ίδια στιγμή που αφήνει τα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης έρμαια στις διαθέσεις της αγοράς. Όλα αυτά σε μια κοινωνία που επί δέκα χρόνια αντιμετωπίζει τις συνέπειες των μνημονίων και μιας υγειονομικής κρίσης με απροσδιόριστες ακόμα οικονομικές συνέπειες.

Με την ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης το Σάββατο 12-12-2020 11.00πμ-16.00μμ επιδιώκουμε ενημέρωση του κόσμου της εκπαίδευσης και την κινητοποίησή του, ώστε να ανατραπούν  τα «δόλια» σχέδιά τους για την άλωση του σχολείου από την αγορά και την επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Θέλουμε να αποκαλύψουμε τον τύπο εργαζόμενου και εν τέλει του ανθρώπου, που προωθείται μέσω αυτών των ριζικών αλλαγών στη ΤΕΕ.

Ευελπιστούμε να συμβάλουμε με βαθύτερη και εκτενέστερη ανάλυση της διαφοράς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης.

Συμπερασματικά, να προκύψει ένας άμεσος εφικτός στόχος διεκδίκησης, ως εκπαιδευτικό κίνημα, που να μπορέσει τούτη τη φορά να βρεθεί μπροστά από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπου βάζει στην Προκρούστια κλίνη την δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και τον συλλογικό εργαζόμενο και εν γένει άνθρωπο.

Το πρόγραμμα της διαδικτυακής ημερίδας θα αναπτυχτεί με βάση το σχέδιο νόμου και τις επιδιώξεις του, στις εξής ενότητες:

 1. Οι ειδικότερες πλευρές του ν/σ για την «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτισης»
 2. Πολιτική – οικονομική συγκυρία, οι  αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση με πυρήνα την ΤΕΕ-συνέπειες στους εκπαιδευτικούς
 3. Ενιαίο σχολείο στη δυστοπία του ακραίου νεοφιλευθερισμού;
 4. Ποια η σχέση παραγωγικής οικονομίας, αυτοδιοίκησης και ΤΕΕ;
 5. Πρότυπα ΕΠΑΛ – δούρειος ίππος  της εκπαίδευσης; 
 6. ΕΣΚ – Υποβιβασμός της υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης και η παιδική εκμετάλλευση στον καταμερισμό της εργασίας
 7. ΙΕΚ – Προθάλαμος των ιδιωτικών ινστιτούτων – συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 8. Ποια η νέα σχέση εκπαίδευσης και εργασίας;
 9. Ποια η νέα αντίθεση εκπαίδευσης και Κατάρτισης;
 10. Ποιος τύπος εργαζόμενου και ανθρώπου προωθείται;
 11. Η αντιπρότασή μας και το αντίπαλο δέος στο δυικό σύστημα κατάρτισης – μαθητείας 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Υ.Γ.: Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών

6-12-2020

Από την οργανωτική επιτροπή

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *