Αγρότες στην Ταράτσα

H Οργάνωση Γη-Organization Earth σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών «Ήφαιστος» Hfaistos Educational Association of Athens, και το 4ο ΕΠΑΛ Αθήνας, συμμετέχει στις δράσεις αστικής αναζωογόνησης που υπογράφει το ΠΟΛΗ² – This is Athens του Δήμου Αθηναίων και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγρότες στην Ταράτσα», σε ένα δωρεάν διήμερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα την κατασκευή ξύλινων παρτεριών.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να “πρασινίσουν” την ταράτσα τους αλλά και άλλους αστικούς χώρους, όπως αυλές και μπαλκόνια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις βασικές τεχνικές επεξεργασίας ξύλου και τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων για την κατασκευή ξύλινων παρτεριών. Δεν απαιτείται πρότερη γνώση και/ή εμπειρία.

Σάββατο 09 & Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, 9.30 – 16.00
Κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfMFSeVbSxMWJm2ZjqNkKxSh8t7YP8ZhlfLgGzYsPqiSBKNg/viewform

Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, 9.30 – 16.00
Κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTnk4Ac63A1SQ9c7egg6F3OHElJCIM7cvk4SXEZNFj0hpPVg/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 23 25 380.

Ελάτε να γίνουμε μαζί “Αγρότες στην Ταράτσα” και να ομορφύνουμε το γκρίζο της Αθήνας!

Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα

Η δημιουργία του αστικού ταρατσόκηπου προσβλέπει στη βελτίωση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και στη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης και κοινωνικοποίησης των κατοίκων της γειτονιάς. Θα αποτελέσει την αφορμή για δημιουργική απασχόληση για κάθε ηλικία, την έμπνευση για ανακάλυψη νέων και την ευκαιρία επαφής των συμμετεχόντων με το χώμα και το πράσινο.

Η πλειονότητα των πολιτών στις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες διαβιώνει σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα. Οι ταρατσόκηποι ενισχύουν το “πρασίνισμα” της πόλης, δημιουργούν φυσική θερμομόνωση σε κτήρια, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, και υποστηρίζουν την παράγωγη και την κατανάλωση τοπικών και εποχιακών προϊόντων μέσω της καλλιέργειας βρώσιμων ποιοτικών ειδών μέσα στον αστικό ιστό. Επιπροσθέτως, η ενασχόληση με την αστική γεωργία συνεισφέρει στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας, και την ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων.

Τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των παρτεριών είναι μια ευγενική χορηγία της DEWALT και της Leroy Merlin Greece.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *