Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη: Εκπαιδευτικά προγράμματα στον ανανεωμένο χώρο του Μουσείου

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη,  ύστερα από επτά  χρόνια υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά στον ανανεωμένο χώρο του Μουσείου του, στην οδό Πλουτάρχου 28, στο Μαρούσι.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ιδρύματος απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οργανώνονται καθημερινά σε ομάδες των τριάντα περίπου ατόμων.

Η ξενάγηση ζωντανεύει με ποικίλες δραστηριότητες που καλούν το μαθητή να συμμετέχει ενεργά. Μέσα από συζήτηση και θεατρικά παιχνίδια, εξάπτεται η φαντασία του, μαθαίνει έννοιες, τρόπους και τεχνοτροπίες της ζωγραφικής, ανακαλύπτει τη σημασία της παρατήρησης για μια εις βάθος κατανόηση όχι μονάχα της ζωγραφικής αλλά και του κόσμου γενικότερα.

Επιστέγασμα των παραπάνω, η ζωγραφική από τα παιδιά που καλούνται τώρα με χρώμα ή μολύβι να απλώσουν στο χαρτί ότι τα εντυπωσίασε από το χώρο του Μουσείου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύει την επικοινωνία τους με τα έργα τέχνης και να τα εμπλέξει στη διαδικασία αναζήτησης και επεξεργασίας εικαστικών στοιχείων που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Τα παιδιά επεξεργάζονται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, ώστε να εμβαθύνουν στον συναρπαστικό κόσμο του ζωγράφου και της τέχνης.

Πληροφορίες – Δήλωση συμμετοχής Τ. 210 80 62 636 – 7 Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 14.00

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα ως Παρασκευή  9.00 – 14.00

Τιμή εισιτηρίου:  3 euro

ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι , Τ. 210 80 62 636 – 7

http://www.tsarouchis.gr/

facebook: Yannis Tsarouchis Foundation

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *