Ένωση Ελλήνων Φυσικών: 4η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. Αποτελέσματα

4η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, η 4η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής.

Λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός διεξήχθη εξ αποστάσεως με έδρα τη Λευκωσία.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και της Ένωσης Φυσικών Κύπρου.

Στην 4η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής συμμετείχαν 14 χώρες (11 από τα Βαλκάνια, και το Κιργιστάν, το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν) και 51 μαθητές.

Η χώρα μας κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια με τους μαθητές Καρατζά Δημήτριο από το 3ο ΓΕΛ Κατερίνης και Κόλτση Δημήτριο από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, μαθητές της Γ΄ Λυκείου και δύο εύφημες μνείες με τον Κουφάκη Παναγιώτη από το ΓΕΛ Σητείας (μαθητή της Γ΄ Λυκείου) και Δασούλα Αθανάσιο από το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (μαθητή της Β΄ Λυκείου).

Η Ελληνική ομάδα υποστήριξης του διαγωνισμού ήταν οι:

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής: Δρ. Αναστάσιος Πάλλας

Αρχηγός της αποστολής: Νικολαΐδου Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός Μ.Ε. , Msc

Υπαρχηγός της αποστολής: Μιχαλούδης Απόστολος, εκπαιδευτικός Μ.Ε. , Msc

Υπεύθυνος της διοργάνωσης για τη χώρα μας είναι ο Δρ. Βουρλιάς Κώστας, Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών.

Στη χώρα μας την οργανωτική ευθύνη είχε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Οι συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές προέκυψαν από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τους μαθητές μας στο 3o Γυμνάσιο Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Το ΔΣ της ΕΕΦ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *