Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Βραβεύσεις των διαγωνισμών α) Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή και β) Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνικές Εκφράσεις 2020-2021

 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Η Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή”

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και η κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους την Σάββατο 05 Ιουνίου 2021 στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1o βραβείο: 1000 ευρώ_ Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη – Γυμνάσιο με την εργασία “Ανακαλύπτοντας μια νέα πηγή ενέργειας από μαγνήτες”

2o βραβείο: 750 ευρώ_ Κολλέγιο Λύκειο Ψυχικού με την εργασία “Ηλιακό Πάρκο”

3o βραβείο: 500 ευρώ_ Μοιράζονται τα σχολεία: 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης με την εργασία “Κατασκευή μπαταρίας από αλμυρό νερό” και  το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου Λύκειο με την εργασία “Παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοευαισθητοποιημένα ηλιακά κύτταρα με διάφορες φυτικής προέλευσης χρωστικές”

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής Πρότασης στο Δ.ΙΕΚ Άργους με την εργασία “Μελέτη ενεργειακής κατανάλωσης και εξοικονόμησης μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του Δ.ΙΕΚ Άργους”

Εκπαιδευτικής Προσέγγισης 5ο Γυμνάσιο Βόλου μες την εργασία “Πιο ορθολογική κατανάλωση κοινόχρηστης ηλεκτρικής ενέργειας”

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής ή και διάκρισης τους και μια δωρεάν συνδρομή για το περιοδικό «Physics News», που εκδίδεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλους τους μαθητές και επιβλέποντες καθηγητές και τους ευχαριστεί για την υποστήριξη τους σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο ευρύτερης ευαισθητοποίησης των νέων για την αντιμετώπιση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας, την Κλιματική Αλλαγή.

Η Κριτική Επιτροπή 

κα. Βερούτη Μαρία, Φυσικός Msc Μικροηλεκτρονικής & Νανοτεχνολογίας ΔιχηΝΕΤ

κ. Βλαχογιάννης Σταύρος _ Επίτιμο μέλος της Ε.Ε.Φ. και εξειδίκευση σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Νέες Τεχνολογίες

κα. Καλτσίκη Τίνα, Νομικός Msc II Δίκαιο Περιβάλλοντος

Δρ.Κόρας Ανδρέας, Φυσικός, Λέκτορας στον Τομέα Αεροδυναμικής της Σχολής και ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ικάρων.

κα. Λιάπη Ευαγγελία, Msc Φιλόλογος

Δρ. Παπαγέωργας Παναγιώτης – Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

2ος Διαγωνισμός Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνικές Εκφράσεις 2020-2021

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει τους 181 μαθητές, από τα 79 Σχολεία Γυμνασίου και Λυκείου και τους καθηγητές τους που συμμετείχαν στon “2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Διαστημικές Εικόνες και Καλλιτεχνικές Εκφράσεις 2020-2021” της Ε.Ε.Φ., ο οποίος διεξήχθη εξ αποστάσεως την Κυριακή 22.05.2021 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, με χαρά ανακοινώνει τα βραβεία του φετινού διαγωνισμού.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο απονέμεται στη ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ για την Μακέτα με τίτλο «ΕΝΑΣΤΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» 

>Χρηματικό έπαθλο 500€ _Τιμητική Πλακέτα Σχολείου & Έπαινος σε Μαθητές και Υπ. Καθηγητές

2ο Βραβείο απονέμεται στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τον τον Πίνακα με τίτλο “Διάστημα Γυναικείου Αρώματος”

>Χρηματικό έπαθλο 200 € _ Τιμητική Πλακέτα Σχολείου & Έπαινος σε Μαθητές και Υπ. Καθηγητές

3ο Βραβείο απονέμεται στην ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ JEANNE D’ ARC για το ζωγραφικό έργο με τίτλο “ΟΙ ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ”

>Χρηματικό έπαθλο 100€ _ Τιμητική Πλακέτα Σχολείου & Έπαινος σε Μαθητές και Υπ. Καθηγητές

Ειδικά Βραβεία:

Βραβείο Καινοτομίας απονέμεται στο 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού για το μουσείο – ζωγραφική με τίτλο “Ο κόσμος που ξέχασες να μου δείξεις” 

>ΔΩΡΟ ΕΝΑ TABLET

Βραβείο Πρωτοτυπίας απονέμεται στο ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ για το πορτρέτο με τεχνική Manga me με τίτλο “Ο Van Gogh και τα συναισθήματά του”

>ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ (ΕΚΤΥΠΩΤΗ-ΣΚΑΝΕΡ-ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ)

Βραβείο Έμπνευσης και Δημιουργίας απονέμεται στο 11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το έργο μουσικής με τίτλο “Colourful stars”

>ΔΩΡΟ ΕΝΑ LAP-TOP
 

Έπαινοι:

– 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με το video με τίτλο “Τα Δάκρυα μιας κρύας νύχτας”

– Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου  Λυκείου Περιστερίου με ζωγραφιές, χαρτοκατασκευές και θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Διαστημο-φιλο-γνωριμίες”

–  ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ  με το ζωγραφικό έργο «ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ  ΣΤΟ  ΜΑΥΡΟ  ΠΕΠΛΟ»

– 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης  με την ταινία “Η έναστρη νύχτα φωτίζει ένα υπέροχο μυαλό”

– 14ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ  με το θεατρικό έργο “ΠΟΙΟΣ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ;”

– Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας με την χορογραφία “VIDEO DANCE

ΔΗΜΟΣΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ PHYSICS NEWS.

Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Αρμαριώτης Κώνσταντίνος: Σκιτσογράφος, Animation

Δημητροπούλου Βασιλική, Φυσικός, Εκπαιδευτικός Θεάτρου

Καραμπερόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Μουσικής, Συνθέτης

Λιάπη Ευαγγελία, Msc Φιλόλογος, Λογοτέχνιδα.

Λελίγκου Δήμητρα, Φυσικός, Αστροφυσικός.

Μιχαλούδης Ιωάννης: Οπτικές τέχνες, Ακαδημαϊκός, Ερευνητής στον Δημόκριτο

Ραπατζίκος Κωνσταντίνος: Ηλ.Μηχανικός, Πρόεδρος Παρ/ματος Σαλαμίνας Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος

Σταθοπούλου Πάνη: Εικαστικός – Εκπαιδευτικός, Δρ. Φιλοσοφίας

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *