Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Ανακοίνωση για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Δημοτικού-Γυμνασίου. 10€ το κόστος συμμετοχής

Αυτή την σχολική χρονιά ο Διαγωνισμός Φυσικής για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως για όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Η δεύτερη φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν όσοι λάβουν βαθμολογία πάνω από μία βάση, που θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση την πρώτης φάσης.

Για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό απαιτείται εγγραφή στην αντίστοιχη πλατφόρμα και συμπλήρωση προσωπικού email, μέσω του οποίου θα γίνεται όλη η επικοινωνία. Πραγματοποιώντας την εγγραφή σας στην πλατφόρμα του διαγωνισμού, θα έχετε πρόσβαση και υποστήριξη σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού.

Η εναλλακτική μορφή, με διεξαγωγή του διαγωνισμού σε δύο φάσεις, δοκιμάστηκε αρχικά προς αποφυγή έκθεσης και συνωστισμού των συμμετεχόντων κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. Η θέρμη, ωστόσο, με την οποία συνάδελφοι, μαθητές και γονείς αγκάλιασαν τον διαγωνισμό και τα ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια που λάβαμε ως προς την διαδικασία, μας οδήγησε στο να θέλουμε να καθιερώσουμε αυτό το μοντέλο διαγωνισμού.

Η εξ αποστάσεως συμμετοχή δίνει την ευκαιρία σε έναν μεγαλύτερο αριθμό μαθητών να διαγωνιστούν και να αυτοαξιολογηθούν στην ύλη της α΄ φάσης και να έχουν την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Οι προκρινόμενοι στην επόμενη φάση, διαγωνίζονται σε θέματα υψηλότερης δυσκολίας και στόχευσης και έχουν την ευκαιρία διάκρισης και επίτευξης των προσωπικών τους στόχων.

Προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μεγάλο κόστος του διαγωνισμού αλλά και να αντιμετωπίσουμε οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα, που ανακύπτουν λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών αλλά και της διαχείρισης της πλατφόρμας, κρίθηκε απαραίτητο να θεσπιστεί μία εγγραφή της τάξης των 10€ για όλες τις συμμετέχουσες και συμμετέχοντες.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. έλαβε την απόφαση να προσφέρει ανταποδοτικά υποστηρικτικό υλικό και δωρεάν συμμετοχή σε επόμενες μαθητικές δράσεις για όλους τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, κάθε μαθητής θα μπορεί να βλέπει το γραπτό του, θα λαμβάνει βεβαιώσεις συμμετοχής και βραβεία και κυρίως θα ενισχύεται σύγχρονα και ασύγχρονα με υποστηρικτικό υλικό για την άριστη προετοιμασία του.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Οι συμμετέχοντες στη μαθητική εκδήλωση «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το τριήμερο 16 – 18 Δεκεμβρίου στον χώρο της εκδήλωσης με την ειδική τιμή των 5 ευρώ.

Πληροφορίες και εγγραφή στην γραμματεία.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *