Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: Διήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Προετοιμάζουμε το Διήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό Σεμινάριο Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 28 έως και Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στο αμφιθέατρο «Μανόλη Αναγνωστάκη» του Δήμου Θεσσαλονίκης  (Β. Γεωργίου 1Α). με θέμα «Ενδυνάμωση και δημιουργικότητα στο σχολείο μέσα από τα Εικαστικά»

Αγαπητοί συνάδελφοι, προετοιμάζουμε το καθιερωμένο ετήσιο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη που αυτή τη χρονιά γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ) Θεσσαλονίκης.

Θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 28 έως και Σάββατο 29 Απριλίου 2023. Ώρες 09:00 – 14:00 και 16:00 – 20:00. Για τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες του σεμιναρίου, παραχωρήθηκε το αμφιθέατρο «Μανόλη Αναγνωστάκη» του Δήμου Θεσσαλονίκης (Β.Γεωργίου 1Α).

Ήδη η έγκριση άδειας από το ΥΠΑΙΘ, που αφορά στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς (ΠΕ08) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, έχει σταλεί στα σχολεία και νέοι συνάδελφοι κυρίως αναπληρωτές παίρνουν τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες. (κατεβάστε από εδώ την έγκριση άδειας από ΥΠΑΙΘ).

Για τις εισηγήσεις και εργαστήρια του σεμιναρίου με θέμα: «Ενδυνάμωση και δημιουργικότητα στο σχολείο μέσα από τα Εικαστικά», σας ζητούμε όποιοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε με

  • Α) Εισήγηση επιλέγοντας μια διδακτική ενότητα εικαστικής διδασκαλίας ή αναφοράς ενός προβλήματος που αντιμετωπίστηκε στην τάξη και την παιδαγωγική λύση που δόθηκε (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
  • Β) οργάνωση εργαστηρίου με συμμετοχή 20 ατόμων με το αντίστοιχο θέμα,

παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 30 Μαρτίου 2023 στέλνοντας στο e– mail της Ένωσης τον τίτλο του θέματος και μια μικρή περίληψη. Ανάλογα με τη συμμετοχή θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του κλάδου μας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί της Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη, Θεσσαλία, καθώς επίσης η περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. (Νομοί: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Γρεβενών Καστοριάς, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημειώνουμε ότι άδεια για επιμορφωτικούς και επιστημονικούς λόγους, δικαιούνται όπως οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές!
Ενημερώνετε έγκαιρα τους Διευθυντές των σχολείων σας και τη Διεύθυνση, ζητώντας την άδεια. Τους δίνετε την έγκριση άδειας του Υπουργείου που επισυνάπτουμε. Το πρόγραμμα το εκτυπώνετε και το παραδίδετε στην επιστροφή σας μαζί με τη βεβαίωση
παρακολούθησης.

Οι νέοι συνάδελφοι που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ένωσης, είναι απαραίτητο παράλληλα με την ετήσια συνδρομή, να έχουν μαζί τους το αντίγραφο του πτυχίου τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί έγκαιρα στις αρχές Απριλίου 2023. Οι ώρες θα είναι 09:00 – 20:00.

Όπως θα ενημερωθήκατε, αυτή τη χρονιά στο Συνέδριο της Ένωσης τον Σεπτέμβριο, και στα σεμινάρια τον Ιανουάριο στην Κρήτη, και Αθήνα τον Μάρτιο, έγινε διανομή της σειράς των τευχών της Εικαστικής Παιδείας που πλεονάζουν στην αποθήκη. Το ΔΣ αποφάσισε να επαναληφθεί το ίδιο εγχείρημα και στο σεμινάριο του Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Έτσι θα γίνει δωρεάν διανομή της σειράς της Εικαστικής Παιδείας, κατά προτεραιότητα σε κάθε αναπληρωτή ή νεοδιόριστο εικαστικό εκπαιδευτικό, καθώς και για τις βιβλιοθήκες των σχολείων τους. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό είναι πολύ χρήσιμο για τους διδάσκοντες εικαστικούς.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *